Case - Boom voortgezet onderwijs

Geplaatst op 24-06-2020

Boom voortgezet onderwijs
Willem Schaap is adjunct-directeur bij Boom voortgezet onderwijs, een vrij nieuwe speler op de markt van educatieve uitgeverijen. Kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal ontwikkelen dat zowel leraren als leerlingen aanspreekt, dat is de kracht van het kleine en kundige team van Boom voortgezet onderwijs. Het werkveld behelst de vakken Nederlands, Engels, geschiedenis, wiskunde, scheikunde en natuurkunde voor alle niveaus binnen het voortgezet onderwijs.

 


 

De behoefte

“We zijn in september 2017 als redelijk klein bedrijf begonnen en hebben in twee jaar tijd het aantal vakken en de niveaus fors uitgebreid. Zó fors dat onze eigen vormgever de workload op een gegeven moment niet meer aankon. Dat was het moment waarop wij op zoek zijn gegaan naar een partij die ons verder zou kunnen helpen met de opmaak van onze gedrukte boeken en proefwerken. Een partij die mee kan groeien, die mee kan denken, die kwaliteit levert en die goed bereikbaar is.”


De oplossing

“Al snel kwamen wij uit bij PPMP die, evenals Boom voortgezet onderwijs, in het noorden van het land is gevestigd. En dat is fijn, want het is goed om elkaar af en toe te ontmoeten. Die persoonlijke band is belangrijk. Maar nog belangrijker is dat PPMP, dankzij jarenlange ervaring met educatieve uitgeverijen, de capaciteit en kennis in huis heeft om bepaalde werkzaamheden van ons over te nemen naarmate de omvang en complexiteit van onze werkzaamheden groeien. En dat ze mee kunnen denken.”


Voordelen

“PPMP heeft kennis van automatisering, boekopmaak en tekenwerk. Dat maakt dat ik altijd een beroep op ze kan doen als ik voor een nieuwe uitdaging sta. Dat is het mooie van onze samenwerking. Zij zijn zo thuis in de materie dat zij als geen ander oplossingen weten aan te dragen voor onze vraagstellingen, hoe ingewikkeld die ook zijn. Als er bijvoorbeeld nieuwe elementen moeten worden ontworpen, denken zij mee over de manier waarop de opmaak sneller kan en het ontwerpproces beter en efficiënter kan verlopen.

We zijn met slechts een paar projecten de samenwerking gestart en hebben in relatief korte tijd het aantal projecten enorm opgeschroefd. Zo mooi om te zien hoe flexibel PPMP zich daarin heeft opgesteld. Zij konden niet alleen snel opschalen, maar wisten ook dezelfde consistente kwaliteit te behouden.”


En meer

“Wij zien PPMP als een flexibele partner die aan de voorkant meedenkt over het proces. Die ons adviseert over de manier waarop we het proces slimmer kunnen inrichten. Samen maken we moeilijke boeken met ongelooflijk veel formules. Vooral voor de exacte vakken moet er veel technisch tekenwerk gedaan worden. Per titel praat je algauw over duizenden formules, grafieken en figuren. En ook daar draaien ze hun hand niet voor om. Door de figuren op een slimme manier te tekenen kunnen ze ook nog eens hergebruikt worden. En zo wordt er heel veel tijd en dus geld bespaard. PPMP denkt bovendien mee over de manier waarop we die enorme hoeveelheid aan beeldmateriaal en tekstbestanden kunnen opslaan. Want al dat materiaal moet je natuurlijk wel weer gemakkelijk terug kunnen vinden.”


Professioneel en vriendelijk

“PPMP voelt als een echt familiebedrijf. Er is aandacht voor ons als personen waardoor de samenwerking heel plezierig verloopt. Medewerkers zijn vriendelijk, positief en altijd bereid om mee te denken. Ze kunnen snel opschalen en slagen er bovendien altijd in om op tijd te leveren. Daarnaast leveren ze consistente kwaliteit, iets wat waarschijnlijk ook komt doordat er altijd een vast team voor ons werkt. De meeste medewerkers zijn bovendien al heel lang aan PPMP verbonden en er is daarnaast weinig tot geen verloop onder het personeel. Ook dat is een positief teken.”