Interactieve applicaties

 

Uit onderzoek is gebleken dat een boodschap die niet statisch is beter blijft hangen dan een statische boodschap. Zeker als daar ook nog eens interactie bij komt kijken. Ontvangers van boodschappen vinden het namelijk leuk en spannend om zelf mee te mogen doen. Reden waarom PPMP ook interactieve applicaties ontwikkelt. Hieronder staan tal van voorbeelden. Bekijk ze maar eens.

 

 


 

We krijgen dagelijks enorme hoeveelheden informatie te verwerken. Ons brein filtert al deze informatie. Wat vooral blijft hangen is visuele content; die is zes keer effectiever dan alleen tekst. Met Explorit van PPMP kun je zonder programmeerkennis een audiovisuele boodschap maken voorzien van verdiepende informatie zoals video’s en geluidsfragmenten. Daarmee worden leerboeken, handleidingen en procesbeschrijvingen extra interessant. De boodschap komt niet alleen beter over, maar blijft ook langer hangen.


Hybride boek

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen het snelst en het effectiefst leren lezen door gesproken en gedrukte taal te combineren. PPMP heeft voor een klant online leessoftware ontwikkeld: een hybride boek dat beide vormen van taal geïntegreerd aanbiedt. De boeken zijn voorzien van audio-ondersteuning. Een van kleur veranderende tekst geeft aan welk woord uitgesproken wordt. Zo motiveert de methode vooral kinderen bij wie de leesontwikkeling dreigt te stagneren. Door de audio-ondersteuning krijgen kinderen een gevoel van competentie en autonomie. Ze kunnen namelijk zelf het leestempo bepalen. Meer informatie hierover? Neem contact met ons op.


De Voorlezer

De Voorlezer is een bewezen hulpmiddel voor kinderen en volwassenen met leesproblemen, dyslexie of verminderde visie. Daarnaast is de Voorlezer in te zetten ter ondersteuning van het leren van de Nederlandse taal en van nagenoeg alle buitenlandse talen. De voorlezer wordt voornamelijk gebruikt voor korte teksten, zoals krantenartikelen, (fragmenten) van verhalen, liedteksten, gedichten etc. Een mooie manier om de uitspraak goed te oefenen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde lettertypes en achtergrondkleuren het meest effectief zijn. Die staan standaard ingesteld. Gebruikers kunnen daarnaast ook zelf allerlei zaken instellen, zoals een virtuele leesliniaal, de achtergrondkleur, hulpstreepjes et cetera. De Voorlezer is webgebaseerd.


Educatieve games

Met kennis van verschillende gametechnieken ontwikkelt PPMP diverse soorten games. Van simpele spellen tot ‘serious games’, ofwel ‘gamification’ genaamd. Bij ‘gamification’ past PPMP gamedenken en gametechnieken toe in niet-gameomgevingen. Spelelementen worden gebruikt om gebruikers te motiveren en hun ervaring te verrijken.

Het is namelijk zo dat ons brein het meest ontspannen is als we dingen op de automatische piloot doen, want alles wat ‘gewoon’ en ‘gewend’ is kan onbewust verwerkt worden. Is iets daarentegen anders dan anders, dan trekt het de aandacht en verwerken we het in het bewuste deel van onze hersenen, de prefrontale cortex. Daardoor gaan de hersenen aan het werk en zoeken automatisch naar associaties in het langetermijngeheugen van de hersenen. En dat is precies de reden waarom deze informatie beter blijft hangen. Het is bovendien ook nog eens zo dat mensen spelelementen leuk en spannend vinden. Een mooie manier om mensen te motiveren.


E-magazines

Met e-magazines kun je op aantrekkelijke wijze informatie toevoegen aan jouw gedrukte uitgave of een online magazine maken. Ook kun je extra (achtergrond)informatie toevoegen aan jouw gedrukte uitgave, een (YouTube) film insluiten, verwijzingen naar andere informatiebronnen maken et cetera. Het is dus een echte verrijking voor jou of je klant!

E-magazines zijn via onze ‘generator’ te maken. Daarmee bepaal je dus zelf hoe iets in het e-magazine komt te staan en wat erin komt te staan. En heb je simpelweg geen tijd voor de productie? Dan besteed je die toch gewoon aan ons uit? We doen dit met liefde voor jou!


Software op maat

Naast onze bestaande digitale producten zijn we ook te benaderen voor maatwerkprojecten. Bij een specifieke vraag van de klant gaan onze ICT-specialisten meteen aan de slag om een passende offerte te kunnen bieden.

Voor meerdere opdrachtgevers hebben we bijvoorbeeld webportals/platforms, interactieve infographics en online leermiddelen gemaakt.

Met de digitale kennis en ervaring in huis (eventueel in samenwerking met onze vast technische contacten) is ons niets te gek.