Prepress (semiautomatisch)

 

Semigeautomatiseerd dtp-proces leidt tot snelheid en kostenbesparing​
In de grafische wereld is desktoppublishing inmiddels een onmisbaar begrip. Vooral voor het vormgeven en opmaken van producties met grote hoeveelheden data, kan het lonen om aan de voor- en achterkant van het gehele dtp-proces verregaande automatisering toe te voegen. Via een semigeautomatiseerd dtp-proces kan de productie van bijvoorbeeld leerboeken, reisboeken, procesbeschrijvingen en catalogi sneller en gemakkelijker gerealiseerd worden. En ook nog eens met een verminderde kans op fouten én besparing van kosten. Daarnaast lenen sommige producten zich uitstekend voor volledige automatisering, denk bijvoorbeeld aan de opmaak van bijbels.

 


 

Dtp

Onze mensen beschikken over veel kennis en ervaring op het gebied van dtp. Bovendien wordt er gewerkt met de meest geavanceerde software om al jouw producten volgens de hoogste standaarden op te maken. En nog superefficiënt ook. Aangezien opmaakprogramma’s geen geheimen voor ons hebben, is geen uitdaging ons te gek. Alle uitdagingen worden dan ook in no-time opgelost door ons team van ervaren medewerkers dat expert is in het gebruik van conversie- en opmaakscripts.

Wij werken met de nieuwste versies van Creative Suite van Adobe (en desgewenst kunnen we teruggrijpen naar oudere versies). Daardoor kunnen we altijd aansluiten op de door jou gewenste versies. Dat uitwisseling van bestanden geen enkel probleem vormt mag duidelijk zijn.


Auteurstool

Zo ontwikkelt PPMP voor grote opdrachten een zogenaamde auteurstool. Auteurs kunnen met één klik op de knop vaste elementen toevoegen, wat het schrijfproces vergemakkelijkt.
Als reseller van een beeldbank kan PPMP in het publicatieproces bovendien koppelingen met beeldbanksoftware realiseren. Teksten en beelden worden zo – via op maat geschreven scripts – nagenoeg geautomatiseerd ingelezen. Natuurlijk worden hierbij ook stijlelementen, tabellen en kaders meegenomen.


Mate van automatisering

Het verschilt per titel in hoeverre automatisering mogelijk is. Over het algemeen valt er een groot deel te automateriseren door gebruik van slimme scripts en stijlenkoppeling. Er zijn ook titels die volledig geautomatiseerd opgemaakt kunnen worden. Op deze wijze hebben we al vele titels opgemaakt. Door te werken met XML en scripting wordt er met één druk op de knop een volwaardig opmaakbestand gegenereerd. Dit zorgt voor een enorme kostenbesparing.


Consistentie

Zijn vrijheid en afwisseling van vormgeving een vereiste, bijvoorbeeld bij educatieve uitgaven? Dan kiezen we bewust voor een proces van semiautomatische opmaak in plaats van volledig geautomatiseerde opmaak. Natuurlijk zal dit geen afbreuk doen aan de consistentie in jouw vormgeving.

Door het proces slim in te richten zorgt PPMP er ook nog eens voor dat tekstbestanden, illustraties en beeldmateriaal effectief bewerkt, hergebruikt en binnen jouw organisatie gedeeld kunnen worden.

Snel, accuraat en kostenbesparend

Zo vergemakkelijken we voor jou het proces en zorgen we ervoor dat de kans op fouten verkleind en de productietijd fors versneld wordt. Deze manier van werken wordt met name ingezet bij producties met grote hoeveelheden data of producties waarvan het framework hergebruikt kan worden. Zo kan deze aanpak ook nog eens leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing. Hoe mooi is dat!